Πρόσκληση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ‘BASE – Blueprint for advanced skills and trainings in the social economy’ | ‘Προσχέδιο για προηγμένες δεξιότητες και κατάρτιση στην κοινωνική οικονομία’ (2022-2026), σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην μεικτή (σύγχρονη & ασύγχρονη) εκπαίδευση, διάρκειας 28 ωρών, με τίτλο: “Ενσωμάτωση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας”.

Η εκπαίδευση στοχεύει να εμπλουτίσει τις ψηφιακές δεξιότητες των συμμετεχόντων/ουσών με νέες γνώσεις και πρακτικές ικανότητες σχετικές με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τη διαμόρφωση αποτελεσματικών στρατηγικών ψηφιακού μετασχηματισμού σε οργανισμούς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με σκοπό την βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους και την ισχυροποίησή τους στο σύγχρονο περιβάλλον.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν σχετική πιστοποίηση παρακολούθησης

Πώς θα συμμετάσχετε στο πρόγραμμα στην Ελλάδα;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οργανώνεται από το Ανεξάρτητο Κέντρο Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με τη συνεργασία των δύο Ελλήνων εταίρων του έργου, του Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ και του μη κερδοσκοπικού φορέα Symplexis.

Οι διαδικτυακές εγγραφές για τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης (8 Απριλίου- 15 Μαΐου 2025) έχουν ήδη ανοίξει! Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας «ΕΓΓΡΑΦΗ» παρακάτω:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον εταίρο στην Ελλάδα, ΣΥΜΠΛΕΞΙΣ:

Γιαννακάκη Νόρα (giannakaki.n@symplexis.eu)
Τριανταφύλλου Γιώργος (triantafyllou.g@symplexis.eu)

Κατεβάστε το δελτίο τύπου.

Λίγα λόγια για το έργο BASE

Το έργο ‘BASE – Blueprint for advanced skills and trainings in the social economy’ | ‘Προσχέδιο για προηγμένες δεξιότητες και κατάρτιση στην κοινωνική οικονομία’ στοχεύει στην αναβάθμιση και την επανεκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου της Κοινωνικής Οικονομίας, μέσω του σχεδιασμού νέων επαγγελματικών προφίλ, και της παροχής συγκεκριμένων ευκαιριών και εργαλείων κατάρτισης για την ανάπτυξη νέων, απαραίτητων δεξιοτήτων. Περιλαμβάνει επιχειρήσεις, ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και παρόχους Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ερευνητικά ιδρύματα, κοινωνικούς εταίρους και εμπειρογνώμονες του τομέα από 10 χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία. Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία).

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του έργου και στο λογαριασμό του έργου στο Linkedin.