Ο Ιούνιος είναι γεμάτος δράσεις της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Children First – Τα Παιδιά Πρώτα» για την αντιμετώπιση των έμφυλων στερεότυπων!

Children First - Press release
28 ΙουνίουOnline ενημερωτική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της
έμφυλης βίας μεταξύ παιδιών και εφήβων
29 ΙουνίουOnline Διεθνές Συνέδριο για την παρουσίαση των
αποτελεσμάτων της διετούς Ευρωπαϊκής Δράσης
Διαγωνισμός – Πιλοτική δοκιμή ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού
παιχνιδιού για την αποδόμηση στερεοτύπων με βάση το φύλο

Η έμφυλη βία μεταξύ παιδιών και εφήβων στο σχολικό περιβάλλον θα είναι το βασικό θέμα της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης (info-day) που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 28 Ιουνίου στις 5 μ.μ. από την Symplexis, σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας “Children First”.

Η δωρεάν εγγραφή μπορεί να γίνει μέσω της διαθέσιμης ηλεκτρονικής φόρμας, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση βρίσκονται στο site της Symplexis.

Το Έργο Children First αποτελεί κοινή προσπάθεια εκπαίδευσης μαθητών, ηλικίας 12-18 ετών, αναφορικά με τις υγιείς σχέσεις, την ισότητα των φύλων και την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας με βάση το φύλο, μέσω της καταπολέμησης έμφυλων στερεοτύπων, τα οποία δυστυχώς επικρατούν και στο χώρο του σχολείου.

Η Δράση χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται από φορείς και οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο (Διεθνές Ινστιτούτο IARS), την Ελλάδα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο & Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Symplexis), την Κύπρο (Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας/CSI), την Λιθουανία (Diversity Development Group) και την Ιταλία (Ευρωπαϊκό Κέντρο CESIE).

Στο πλαίσιο του Children First έχει δημιουργηθεί επίσης ένα ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, με σκοπό να τους υποστηρίξει στην αποδόμηση άκαμπτων κοινωνικών προτύπων και στερεοτύπων με βάση το φύλο, προωθώντας παράλληλα την κοινωνικοποίηση του ρόλου των φύλων και τις υγιείς σχέσεις.

Η πιλοτική δοκιμή του παιχνιδιού, πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες και οι γονείς με παιδιά ηλικίας 12-18 ετών προσκαλούνται να «κατεβάσουν» το παιχνίδι και να παίξουν με τα παιδιά τους, μαθαίνοντας μαζί περισσότερα για την ισότητα των φύλων και τις υγιείς σχέσεις.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο για συσκευές iOS και Android, στα Apple store και Google Play, αντίστοιχα. Υπάρχουν επιπλέον «Οδηγός παιχνιδιού», καθώς και σχετική «Εργαλειοθήκη για εκπαιδευτές».

Η Symplexis σας καλεί να παίξετε το online παιχνίδι ρόλων και σεναρίων, να μοιραστείτε τις σκέψεις σας στη διαθέσιμη online φόρμα και να μπείτε στην κλήρωση διαγωνισμού με δώρο μια δωροεπιταγή από τα καταστήματα Public αξίας €100.

Περισσότερες πληροφορίες για την πιλοτική δοκιμή του παιχνιδιού του Children First και τον διαγωνισμό μπορείτε να διαβάσετε στο site της Symplexis.

Τέλος, το Διεθνές Συνέδριο του Children First θα πραγματοποιηθεί online στις 29 Ιουνίου, ώρα 3.30 μ.μ. (στην Αγγλική γλώσσα), για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, μετά από δημιουργική πορεία δύο ετών, παρά τις δυσκολίες και προκλήσεις της περιόδου.

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν μέσω του συνδέσμου: https://www.iars.org.uk/online/childrenfirstconference.


Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Δράση Children First:

Website: https://childrenfirst.info

Ενημερωτικό υλικό: https://childrenfirst.info/el/διαδικτυακά-μέσα-και-πόροι