Η εκπαίδευση του ICT4Elders στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε!

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν επαγγελματίες στον τομέα της φροντίδας ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι με τη σειρά τους εκπαίδευσαν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και του διαδικτύου.

Η εκπαίδευση του ICT4Elders πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2023 με τη συμμετοχή 30 επαγγελματιών (κοινωνικών λειτουργών, φροντιστών κ.λπ.) και 30 ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Κατά την πρώτη φάση της εκπαίδευσης, το εταιρικό σχήμα παρουσίασε στους επαγγελματίες το εκπαιδευτικό υλικό ICT4Elders, την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης και έναν εκπαιδευτικό οδηγό, προκειμένου να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες και εργαλεία για την παροχή καθοδήγησης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών (Η/Υ, smartphone, tablet) και του διαδικτύου.

Στη δεύτερη φάση, οι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες παρείχαν την εκπαίδευση σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (70+) χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης ICT4Elders με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας εκπαιδεύτηκαν σε 3 ενότητες:

i) Συσκευές, Διαδίκτυο, Εφαρμογές
ii) Διαδικτυακή επικοινωνία, ψυχαγωγία και υγεία
iii) Διαδικτυακή ασφάλεια.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης ICT4ELders διατίθεται δωρεάν σε 3 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Τσεχικά) και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στα γερμανικά. Το μόνο που απαιτείται είναι μια απλή εγγραφή με τη χρήση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Εγγραφείτε τώρα, πατώντας εδώ!

Κατεβάστε το δελτίο τύπου [ΕΛ].
Το δελτίο τύπου είναι διαθέσιμο και στα Αγγλικά [EN].


eu_emblem

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή της παρούσας έκδοσης δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. Αριθμός έργου: 2020-1-CZ01-KA204-078197