1η θεματική ημερίδα του έργου FAITh στην Ελλάδα “Κάνε τις ηλεκτρονικές σου συναλλαγές με ασφάλεια!”

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η πρώτη θεματική ημερίδα στο πλαίσιο του έργου FAITh με θέμα την ασφάλεια στις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές. Οι περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση σχετικά με την ασφάλεια στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, να θέσουν ερωτήσεις και να συζητήσουν τρόπους για να πραγματοποιούν τις καθημερινές συναλλαγές τους ηλεκτρονικά και με ασφάλεια, γλιτώνοντας κόπο, χρόνο και…φόβο!

Ο κεντρικός ομιλητής, κ. Βασίλης Παναγιωτίδης, Ανώτερος Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε τρόπους προστασίας από τις απάτες, φέρνοντας παραδείγματα από αληθινά περιστατικά εξαπάτησης, των οποίων βασικός στόχος είναι η υποκλοπή των προσωπικών μας στοιχείων, καθώς και των στοιχείων πρόσβασης στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό μας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “η υποκλοπή, δηλαδή, των κλειδιών του σπιτιού μας στον φυσικό κόσμο”.


Κεντρικός στόχος του έργου FAITh είναι η αντιμετώπιση της ψηφιακής περιθωριοποίησης των ατόμων ηλικίας 55 ετών και άνω μέσω της ενίσχυσης δεξιοτήτων και της αυτοπεποίθησής τους αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου και των ψηφιακών τεχνολογιών για την πραγματοποίηση συναλλαγών στο διαδίκτυο.

Επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του έργου για να μάθετε περισσότερα: faith-project.eu
Κάντε like στη σελίδα του έργου στο Facebook: facebook.com/faith.project.eu